Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در بیشکک، «سادیر جباراف» رئیس جمهور قرقیزستان در نشست شورای عالی اقتصادی اوراسیا خاطر نشان کرد: توسعه یکپارچگی اوراسیا به طور مستقیم با ارتقای صادرات کالاها، تجهیزات و فناوری‌های اوراسیا به کشورهای ثالث و ایجاد روابط با شرکای تجاری جدید مرتبط است.

به گفته وی، اکنون گرایش به اقتصاد جهانی چندقطبی و انتقال مراکز فعالیت اقتصادی به سمت منطقه آسیا وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین، کشورهای اوراسیا باید به طور فعال تجارت بین المللی و همکاری‌های اقتصادی را با کشورهای آسیای جنوب شرقی، خاورمیانه، منطقه هند و اقیانوس آرام، شمال آفریقا و قاره آمریکای لاتین توسعه دهند.

رئیس جمهور قرقیزستان گفت: بیشکک به طور کامل از ایجاد معماری جدید تجارت بین‌الملل، از جمله در چارچوب اتحادیه اقتصادی اوراسیا، حمایت می‌کند. ما طرفدار ایجاد منطقه آزاد تجاری با اندونزی و گسترش منطقه آزاد تجاری با ایران، گسترش همکاری‌ها با سایر کشورها هستیم که در مسیرهای اصلی مشارکت بین المللی تعریف شده است.

شایان ذکر است که در این نشست «ارمنستان» همچنین  طرفدار یک توافقنامه تجارت آزاد کامل با ایران شده است.

«نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان در نشست شورای عالی اقتصادی اوراسیا گفت: علاقه ارمنستان به انعقاد یک توافقنامه تمام عیار در مورد منطقه آزاد تجاری بین اوراسیا و ایران را مهم می‌دانم.

به گفته وی، در چارچوب همکاری‌های بین المللی، ایجاد تعامل با شرکای کشورهای ثالث ضروری است.

وی افزود: ما باید اولویت‌هایی را برای توسعه اتحادیه خود برای آینده تعیین کنیم و زمینه‌های همکاری جدید را بررسی کنیم. به عنوان یک ابزار انطباق، ما اهمیت زیادی به تسهیل مداوم سیاست‌های اقتصاد کلان می‌دهیم و ادامه کار با هدف حفظ ثبات اقتصاد کلان را ضروری می‌دانیم.

اتحادیه اقتصادی اوراسیا، یک اتحادیه اقتصادی است که اعضای آن بیشتر کشورهای شمال منطقه اوراسیا، در شرق اروپا هستند. معاهده تشکیل این اتحادیه در 29 می 2014 توسط بلاروس، قزاقستان و روسیه امضا شد و از یکم ژانویه 2015 عملاً اجرا شد. ایده تأسیس فضای واحد اقتصادی موجب شد رؤسای جمهور روسیه، بلاروس، قزاقستان توافقنامه ایجاد اتحادیه اقتصادی اوراسیا را در سال 2014 امضاء کنند که در اول ژانویه سال 2015 اجرایی شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: جمهوری اسلامی ایران اوراسیا قرقیزستان ارمنستان اقتصادی اوراسیا اتحادیه اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۱۰۰۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه ایران و عراق باید در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند، گفت: روابط دوستانه، ‌عمیق و تاریخی دو کشور ایجاب می‌کند که در تبادلات تجاری و اقتصادی، به جای استفاده از ارز کشور ثالث، از پول ملی خود استفاده کنیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمد مخبر ظهر امروز _دوشنبه هفدهم اردیبهشت_ در دیدار با «سلمان الغریری» وزیر تجارت عراق، با بیان اینکه توفیقات دولت و ملت عراق همواره برای جمهوری اسلامی ایران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده است اظهار کرد: امید است روز به روز شاهد افزایش توفیقات و رفاه مردم دو کشور باشیم.

وی همچنین لازمه توسعه مناسبات اقتصادی ایران و عراق را تسهیل همکاری بخش خصوصی دو کشور دانست و افزود: بخش خصوصی ایران به‌دلیل روابط صمیمانه دو کشور و همچنین وجود عتبات عالیات، انگیزه بالایی برای فعالیت در عراق دارند که لازم است کمیسیون همکاری‌های مشترک، موانع پیش روی توسعه مراودات تجاری فی مابین را شناسایی و نسبت به رفع این مشکلات اقدام کند.

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه ایران و عراق باید در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند، تصریح کرد: روابط دوستانه، عمیق و تاریخی دو کشور ایجاب می‌کند که در تبادلات تجاری و اقتصادی، به جای استفاده از ارز کشور ثالث، از پول ملی خود استفاده کنیم.

مخبر در بخش دیگری از سخنان خود از وعده صادق و پاسخ محکم جمهوری اسلامی ایران به رژیم اشغالگر قدس به‌عنوان یک نقطه تاریخی یاد کرد و اظهار کرد: امروز هیمنه آمریکا و اسرائیل با ایستادگی محور مقاومت کاملاً در هم شکسته و علی رغم اینکه آن‌ها تمامی امکانات خود را بسیج کرده‌اند نتوانسته‌اند به اهداف خود دست پیدا کنند به همین دلیل به کشتار زنان و کودکان در غزه روی آوردند.

سلمان الغریری وزیر تجارت عراق نیز در این دیدار ایران را سرزمین تاریخ، تمدن و اندیشه توصیف کرد و گفت: بغداد به‌دنبال تقویت جدی در مناسبات تجاری با تهران است و این موضوعی است که نخست وزیر عراق نیز آن را به عنوان یک اولویت دنبال می‌کند.

وی با اشاره به وجود کالاها و محصولات ایرانی در عراق افزود: عراق بازار خوبی برای کالاهای ایرانی است و ما همواره خواهان تقویت واردات محصولات ایرانی به عراق هستیم.

وزیر تجارت عراق از ایران به‌عنوان یکی از مهم‌ترین شرکای تجاری خود یاد کرد و عنوان کرد: به‌عنوان وزیر تجارت عراق و رئیس طرف عراقی کمیسیون همکاری‌های مشترک دو کشور آمادگی دارم موانع و مشکلات پیش روی تجار ایرانی را برای توسعه فعالیت‌های خود در عراق مرتفع کنم.

کد خبر 751184

دیگر خبرها

  • پوتین: اتحادیه اقتصادی اوراسیا در برابر تحریم‌های جدید کارآمد است
  • نگاه هند به جنوب خلیج فارس؛ نزدیکی به امارات، عربستان و عمان
  • جمهوری آذربایجان و ارمنستان در یک قدمی امضای معاهده صلح
  • تأکید بارزانی بر اجرای توافقنامه امنیتی ایران و عراق
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • نخست‌وزیر بلژیک: در حال بررسی اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه اسرائیل هستیم
  • ایجاد یک اتحادیه دفاعی هدفی دور از دسترس در اتحادیه اروپا
  • اقدامات رژیم صهیونیستی امنیت کل منطقه را به خطر انداخته است
  • موسوی: اگر منطقه ناامن شود همه کشورهای آن آسیب می‌بینند
  • برگزاری تمرین پاسگاه فرماندهی مرکب صیاد ارتش و ۵ کشور