Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@07:29:32 GMT

مهم‌ترین نکات در اسناد مرحله انتقالی سودان

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۰۳۵۰۷

مهم‌ترین نکات در اسناد مرحله انتقالی سودان

پس از امضای دو سند قانون اساسی و سیاسی توسط شورای نظامی و ائتلاف آزادی و تغییر، اکنون توجهات به مرحله انتقالی معطوف شده است که سودانی‌ها با اشتیاق برای حل بسیاری از مشکلات سیاسی و اقتصادی خود به آن امید بسته‌اند.

به گزارش ایسنا، به نقل از الجزیره، این دو سند امضا شده در واقع آغاز دوره انتقالی در سودان و انتقال حکم‌رانی به نهادهای مدنی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برجسته‌ترین نکات در اسناد مرحله انتقالی سودان به شرح زیر است:

۱- شورای حاکمیتی ۱۱ عضو دارد که پنج تن از آنها نظامی بوده و از سوی شورای نظامی انتقالی انتخاب می‌شوند، پنج تن دیگر غیرنظامی هستند که از سوی ائتلاف آزادی و تغییر انتخاب و یازدهمین تن نیز به صورت توافقی انتخاب می‌شود.

۲- مدت دوره انتقالی سه سال و سه ماه تعیین شده است و تصمیمات شورای حاکمیتی به صورت توافقی یا با اکثریت دو سوم اعضاء صادر می‌شود.

۳- در ۲۱ ماه نخست از دوره انتقالی،‌ ریاست شورای حاکمیتی در اختیار یکی از اعضای نظامی خواهد بود و ۱۸ ماه مانده از این دوره را یکی از اعضای غیرنظامی راهبری می‌کند.

۴- ائتلاف آزادی و تغییر نخست وزیر دولت مدنی را انتخاب می‌کند.

۵- کابینه نیز از رئیس جمهوری و ۲۰ وزیر تکنوکرات‌ ملی مستقل تشکیل می‌شود. همه وزرا به جز وزیر دفاع و کشور که هر دو توسط شورای نظامی انتخاب می‌شوند،‌ مابقی قبل از موافقت نهائی با آنها در شورای حاکمیتی، ‌توسط نخست وزیر و از میان لیست نامزدهای ائتلاف آزادی و تغییر انتخاب می‌شوند.

۶- کسانی که در دوره مرحله انتقالی، پستی در شورای حاکمیتی، وزارت‌خانه‌ها و استانداری‌ها داشته باشند، نمی‌توانند در انتخابات ریاست جمهوری که بلافاصله پس از دوره انتقالی برگزار می‌شود، نامزد شوند.

۷- پارلمان دوره انتقالی ظرف کمتر از ۹۰ روز پس از تأسیس شورای حاکمیتی تشکیل می‌شود و تا زمان تشکیلش، شورای حاکمیتی و کابینه، اقدامات پارلمانی را انجام می‌دهند.

۸- ائتلاف آزادی و تغییر ۶۷ درصد از اعضای پارلمان و دیگر گروه‌ها ۳۳ درصد از اعضای آن را در اختیار دارند.

۹- کمیته تحقیقات ملی مستقل برای انجام تحقیقات درباره حوادث خونین و جنایت‌هایی که سوم ژوئن و غیر آن رخ داده، تشکیل می‌شود.

۱۰- دو طرف توافق کردند که جمهوری سودان دولتی با تمرکززدایی بوده و در تقسیمات جغرافیایی و توزیع اختیارات میان سطوح دولت تجدیدنظر شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مرحله انتقالی سودان سودان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۰۳۵۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت بالا موجب انتخاب اصلح می‌شود/ آئین نامه داخلی مجلس اصلاح می‌شود

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مرحله دوم انتخابات مجلس بر ضرورت افزایش مشارکت مردم به منظور انتخابی دقیق‌تر تاکید کرد و گفت: غیبت نمایندگان فعلی در برخی جلسات مجلس بداخلاقی سیاسی است و برای جلوگیری از ادامه چنین مواردی باید آئین‌نامه داخلی مجلس اصلاح شود.

اسماعیل کوثری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: برای این مرحله از انتخابات مجلس در شهرستان‌ها تا حدودی کار تبلیغاتی بیشتری نسبت به تهران انجام شده است.

وی با اشاره به کثرت تبلیغات نامزدها در فضای مجازی نسبت به فضای حقیقی افزود: به نظر می‌رسد تبلیغات علنی بیشتر مورد نظر مردم است؛ با این حال مشارکت مردم در انتخابات ممکن است مانند مرحله اول نباشد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مسلماً مرحله دوم انتخابات گرمای مرحله اول را ندارد با این حال مردم هر چه بیشتر حساسیت نشان دهند و حضور بیشتری در عرصه انتخابات پیدا کنند، دقت در انتخاب فرد اصلح بیشتر می‌شود و حضور بیشتر انتخاب را رقابتی‌تر و دقیق‌تر خواهد کرد که امیدواریم روز جمعه شاهد حضور پرشور رأی دهندگان در پای صندوق‌ها باشیم.

وی در خصوص تفاوت این مرحله با مرحله قبل انتخابات تاکید کرد: طبق قانون و مصوبه مجلس و شورای نگهبان و وزارت کشور در مرحله اول هر نماینده‌ای که بتواند ۲۰ درصد به اضافه یک رأی بیشتر بیاورد به مجلس راه پیدا خواهد کرد اما در مرحله دوم رقابت آسان‌تر است چرا که هر کس به ترتیب بالاترین رأی را بیاورد انتخاب خواهد شد.

کوثری در خصوص غیبت برخی از نمایندگان فعلی در جلسات مجلس ابراز کرد: اینکه نماینده‌ای به دلیل رأی نیاوردن در جلسات مجلس حاضر نشود، بداخلاقی سیاسی است چون ما تا آخرین لحظه باید به تعهد خود در قبال مردمی که به ما اطمینان کرده و رأی داده‌اند، عمل کنیم و در صحنه حضور داشته باشیم و از طرفی باید بدانیم که حقوق دریافتی ما در قبال کاری است که باید برای خدمت به مردم انجام دهیم.

وی رأی مردم را امانتی دانست که نمایندگان باید در حفظ و امانت داری آن بکوشند و شکرانه آن را با عمل و خدمت خود به جا بیاورند و در ادامه خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از بروز دوباره چنین بداخلاقی‌هایی در مجلس آینده باید آئین نامه داخلی مجلس را اصلاح کنیم تا هر کس بداند تا آخرین لحظه در مجلس باید وظیفه خود را انجام دهد و حضوری فعال داشته باشد.

کد خبر 751294

دیگر خبرها

  • اسامی نامزدهای مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم
  • مشارکت بالا موجب انتخاب اصلح می‌شود/ آئین نامه داخلی مجلس اصلاح می‌شود
  • اندیشکده مطالعات جنگ بررسی کرد؛ حضور ایران در آفریقا، آمریکا را ترسانده است
  • اسامی ۲۲ حوزه برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس
  • اسامی نامزد های مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم
  • تبلیغات نامزدهای مرحله دوم انتخابات مجلس صبح پنجشنبه به پایان می‌رسد
  • نکات مهم در انتخاب گیربکس صنعتی
  • کاندیداها در آستانه انتخابات دنبال ارائه دیدگاه‌هایشان باشند
  • مشارکت پرشور در مرحله دوم انتخابات لازمه انتخاب نماینده اصلح است
  • کاندیداهای شورای ائتلاف در حوزه انتخابیه قائم‌شهر معرفی شد